La Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball destinarà 1.100.000 euros en 2022 per a la promoció de l’economia sostenible en la Comunitat Valenciana, la qual cosa suposa un 57 per cent d’increment respecte a 2021.
Aquestes ajudes, la convocatòria de les quals s’ha publicat aquest dimecres, 9 de març, en el DOGV, van destinades a associacions, pimes, universitats i per a pactes i acords territorials per a l’ocupació. El termini de presentació de sol·licituds és del 14 de març al 22 d’abril (tots dos inclosos).
El conseller d’Economia Sostenible ha manifestat que «amb aquestes ajudes es pretén estimular i contribuir a la difusió de l’economia sostenible entre els agents econòmics, les pimes valencianes, així com la divulgació d’informació no financera o relacionada amb la responsabilitat social corporativa, que contribueix a mesurar, supervisar i gestionar el rendiment de les empreses, i el seu impacte en la societat».
Climent ha destacat que «enguany a més s’inclou com a novetat entre els persones beneficiaries als pactes i acords territorials per a la creació d’ocupació. Aquestes entitats, basades en els principis de diàleg social i en la seua implantació en el territori i les comarques, són fonamentals en el desenvolupament sostenible de l’economia valenciana».
Entitats beneficiàries
Podran beneficiar-se d’ajudes per un valor total de 400.000 euros les associacions, fundacions i altres entitats i organitzacions sense ànim de lucre que realitzen activitats per a la promoció i foment dels principis vinculats a la sostenibilitat, l’empresa social i/o de la EBC.
També per a la formació sobre la implantació en les pimes, dirigides a la implementació, foment i desenvolupament dels objectius de desenvolupament sostenible, com la Igualtat de Gènere, Treball Decent i creixement econòmic, Indústria, innovació i infraestructura, i producció i consums responsables.
Per a les Pimes es destina un import de 360.000 euros per a la implantació d’una memòria de sostenibilitat que contribuïsca a mesurar, supervisar i gestionar el rendiment de les empreses i el seu impacte en la societat en el triple vessant social, econòmica i mediambiental. A aquest efecte, s’elaboraran instruments com ara balanç del bé comú, memòria de responsabilitat social, estat no financer o altres eines similars.
Les universitats públiques valencianes tenen una assignació de 40.000 euros per a finançar les despeses derivades d’activitats d’investigació bàsica sobre economia sostenible, l’economia del bé comú, l’empresa socialment responsable i la innovació social.
La novetat d’enguany, els Pactes i Acords Territorials per l’ocupació, podran optar a ajudes per un total de 300.000 euros.